Ovocná medová tortička45

Ovocná medová tortička

Suroviny

  • Na cesto: 300 g polohrubej múky
  • 3-4 vajcia
  • 180 g masla
  • pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva, 2 a pol lyžice medu
  • Na plnku: 500 g miešaného ovocia (čerstvého alebo mrazeného
  • prípadne kompótu)
  • med na potretie

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mrazené ovocie necháme roztopiť. Čerstvé očistíme a nakrájame. Ak použijeme kompót, necháme ho dobre odkvapkať. Zmiešame vajcia, maslo, dve a pol lyžice medu, polohrubú múku, kypriaci prášok a premiesime na polotuhé cesto. Okrúhlu koláčovú formu s vrúbkovaným okrajom (môžeme použiť aj menšie formičky na tortičky) vymastíme, vysypeme múkou a roztrieme do nej cesto. Na cesto úhľadne poukladáme ovocie a pokvapkáme tekutým medom. Vložíme do vyhriatej rúry a upečieme. Vychladnutý koláč opatrne vyberieme z formy a ešte raz potrieme rozpusteným medom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Zemiaky pri varení v šupe nepopukajú, ak do vody prilejete trochu octu.
  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa