Ostružinový džem45

Ostružinový džem

Suroviny

  • 1,5 kg černíc
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z černíc odoberte 1 300 g a opláchnite ich na sitku. Šťavu z černíc získajte odšťavovačom alebo ovocie rozvarte a prepasírujte. Šťavu začnite zohrievať, pridajte zmes 2 lyžíc cukru a želírovacieho prípravku a dobre premiešajte. Vmiešajte zvyšný cukor a kyselinu citrónovú. Varte 5 minút. Pred dovarením pridajte zvyšné černice. Pripravené poháre naplňte džemom, uzatvorte a na 5 minút obráťte hore dnom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa