Ostružinový džem45

Ostružinový džem

Suroviny

  • 1,5 kg černíc
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z černíc odoberte 1 300 g a opláchnite ich na sitku. Šťavu z černíc získajte odšťavovačom alebo ovocie rozvarte a prepasírujte. Šťavu začnite zohrievať, pridajte zmes 2 lyžíc cukru a želírovacieho prípravku a dobre premiešajte. Vmiešajte zvyšný cukor a kyselinu citrónovú. Varte 5 minút. Pred dovarením pridajte zvyšné černice. Pripravené poháre naplňte džemom, uzatvorte a na 5 minút obráťte hore dnom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať kysnuté cesto pekne vysoké, po vykysnutí ho premiesime a necháme znovu podkysnúť.
  • Mak bude mať intenzívnejšiu arómu, ak ho pred mletím nasucho opražíte na teflónovej panvici.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Hrozienka pridávame do cesta slabo obalené v múke. Tak nespadnú v bublaninách a v koláčoch na dno formy, ale udržia sa na povrchu.
  • Ak chcete, aby vianočné pečivo zvláčnelo, uložte ho do nádoby spolu s kúskom olúpaného jablka zabalenom v obrúsku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa