Ostružinový džem45

Ostružinový džem

Suroviny

  • 1,5 kg černíc
  • 2 lyžice citrónovej šťavy
  • 500 g kryštálového cukru
  • 1 balenie želírovacieho prípravku

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z černíc odoberte 1 300 g a opláchnite ich na sitku. Šťavu z černíc získajte odšťavovačom alebo ovocie rozvarte a prepasírujte. Šťavu začnite zohrievať, pridajte zmes 2 lyžíc cukru a želírovacieho prípravku a dobre premiešajte. Vmiešajte zvyšný cukor a kyselinu citrónovú. Varte 5 minút. Pred dovarením pridajte zvyšné černice. Pripravené poháre naplňte džemom, uzatvorte a na 5 minút obráťte hore dnom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa