Orechový likér15

Orechový likér

Suroviny

  • 250 g zelených orechov
  • 10 g škorice
  • 5 g klinčekov
  • 5 g muškátového orecha
  • 1/2 l alkoholu
  • 3/4 l vody

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmes zelených orechov, škorice, klinčekov a muškátového orecha, alkoholu a vody necháme stáť 8 dní, aby získala hnedú farbu. Potom ho prefiltrujeme a zmiešame s 1 kg cukrového sirupu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Aby sneh z bielkov ostal po ušľahaní tuhý, je dobré deň pridať trochu práškového cukru a ešte trochu ho pošľahať.
  • Soľ v soľničke nevlhne, keď do nej pridáme niekoľko zrniek ryže alebo hrachu, ktoré nasajú vlhkosť.
  • Surové nastrúhané zemiaky môžme použiť pri varení ako náhradu svetlej zápražky.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Vajcia pri varení neprasknú, keď ich na tupom konci prepichneme tenkou ihlou. Alebo pridajte do vody trochu octu. Ak na niektorom vajíčku škrupina praskne jeho obsah nevytečie.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa