Orechové rožky45

Orechové rožky

Suroviny

  • 1 balenie lístkového cesta
  • múka na pomúčenie dosky
  • 1 vajce
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 1-2 lyžice práškového cukru
  • Na plnku: 100 ml mlieka
  • 120 g práškového cukru
  • 150 g pomletých orechov
  • 1 lyžička postrúhanej citrónovej kôry
  • 20 g hrozienok
  • štipka mletej škorice

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika s hrúbkou asi 4 mm. Pokrájame ho na pravidelné štvorce. Pripravíme plnku: Mlieko s cukrom prevaríme, pridáme pomleté orechy, citrónovú kôru, umyté a posekané hrozienka. Ochutíme mletou škoricou a necháme vychladnúť. Pripravenú plnku dáme lyžičkou do vrchného rohu štvorca, zvinieme a sformujeme do tvaru rožka. Rožky uložíme na plech opláchnutý studenou vodou, potrieme rozšľahaným vajcom a dáme piecť na 20 až 25 minút do rúry vyhriatej na 180 stupňov. Upečené rožky posypeme zmesou vanilínového a práškového cukru.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Čokoláda, ktorú pri rozpúšťaní veľmi zohrejeme, sa môže zraziť. Ak sa to stane, zamiešame do nej rastlinný tuk alebo olej, vždy po lyžičke, kým čokoláda nebude hladká
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Keď orechy cez noc necháme v studenom mlieku, budú sa ľahšie lúpať. Nebudú sklovité, ako sa to stáva pri sparení, ale ostanú pekné biele.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa