Orechová roláda s malinami45

Orechová roláda s malinami

Suroviny

  • 6 vajec
  • 115 g trstinového cukru
  • pol lyžičky soli
  • 135 g mletých pekanových orechov
  • 1 lyžička mletej kávy
  • 30 ml rumu
  • 300 g bielej čokolády
  • 310 ml smotany na šľahanie (33 %)
  • 250 g ricotty
  • 1 vanilkový struk
  • 150 g malinového džemu
  • 300 g malín
  • práškový cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vyšľahajte s cukrom do svetlej nadýchanej peny. Bielky so soľou vyšľahajte na tuhý sneh. Zmesi jemne zmiešajte a pridajte orechy, kávu a rum. Cesto rovnomerne natrite na plech (45 x 36 cm) vystlaný papierom na pečenie. Pečte do zlatista pri 180 °C. Z ešte teplého cesta stiahnite papier na pečenie a cesto zrolujte. Polovicu čokolády nalámte na malé kúsky a rozpustite vo vodnom kúpeli. Zatiaľ vyšľahajte 250 ml smotany s ricottou a so zrniečkami vanilky do polotuha. Vlažnú roztopenú čokoládu prilejte ku krému a došľahajte.

Zvyšnú čokoládu nasekajte a zalejte 60 ml horúcej smotany na šľahanie. Nechajte chvíľu postáť a potom rozmiešajte na hladkú polevu. Vychladnutý korpus rozrolujte, natrite malinovým džemom, krémom a posypte 200 g malín. Opäť ho zrolujte. Roládu polejte polevou a navrch uložte zvyšné maliny obalené v práškovom cukre. Nechajte stuhnúť a môžete servírovať.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa