Opité palacinky30

Opité palacinky

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 150 g múky
  • 150 g masla
  • 1 PL koňaku
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • Plnka: orechy
  • šľahačka
  • puding
  • ovocie podľa ľubovôle

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z prísad si vymiešame cesto, necháme odležať 1 hodinu v chladničke a v prípade potreby zjemníme mliekom. Palacinky pečieme na veľkej panvici dozlata, potom plníme ovocím, orechmi, nugátovou plnkou alebo pudingovou plnkou. Ozdobíme šľahačkou a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Rozrezaný citrón uchováme tak, že ho reznou plochou položíme na tanierik a dáme do chladničky.
  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa