Opité palacinky30

Opité palacinky

Suroviny

  • 250 ml mlieka
  • 2 vajcia
  • 150 g múky
  • 150 g masla
  • 1 PL koňaku
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • Plnka: orechy
  • šľahačka
  • puding
  • ovocie podľa ľubovôle

Náročnosť receptu

jednoduchý

72%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z prísad si vymiešame cesto, necháme odležať 1 hodinu v chladničke a v prípade potreby zjemníme mliekom. Palacinky pečieme na veľkej panvici dozlata, potom plníme ovocím, orechmi, nugátovou plnkou alebo pudingovou plnkou. Ozdobíme šľahačkou a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Na ozdobenie vianočného pečiva sú vhodné aj nastrúhané alebo nahruhrubo nakrájané mandle, nastrúhaná čokoláda alebo kandizované ovocie.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa