Opečená hliva s cibuľou45

Opečená hliva s cibuľou

Suroviny

  • 50 g masla
  • 1 väčšia cibuľa
  • 150 g hlivy ustricovitej
  • vývar na podlievanie
  • cherry paradajky
  • petržlenová vňať na ozdobenie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

86%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V panvici na rozpustenom masle prudko orestujeme očistenú a nadrobno pokrájanú cibuľu. Pridáme na ružičky rozobratú hlivu. Osolíme, okoreníme, premiešame a asi 10 minút opekáme. Podlejeme malým množstvom vývaru a za občasného premiešania prikryté dusíme do mäkka. Podávame s dusenou ryžou a ozdobíme lístkami petržlenovej vňate.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Olej vraj pri vyprážaní nestmavne, ak do panvice vložíte tri-štyri špáradlá.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
  • Syr vraj pri vyprážaní nevytečie, ak ho vopred vložíte na chvíľu do chladničky.
  • Vajcia na tvrdo varíme 8 až 10 minút, na hniličku 4 až 5 minút, na mäkko 2,5 až 3 minúty. Čas varenia počítame od chvíle, keď voda začne vrieť
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa