Olivovo - orechová nátierka15

Olivovo - orechová nátierka

Suroviny

  • 1 balenie syra tofu (140 gramov)
  • 150 g sójovej majonézy (tofunézy alebo sojanézy)
  • 50 g kyslej smotany
  • 50 g čiernych olív bez kôstky
  • 30 g nasekaných vlašských orechov
  • 1 mladú cibuľku

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tofu nastrúhajte, alebo rozmixujte na jemno. Pridajte tofunézu, smotanu, nadrobno nasekané olivy, vlašské orechy a cibuľku. Natrite na čerstvý tmavý toastový chlieb alebo na bagetu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak neznášate cesnak, alebo chcete, aby bol šalát jemnejší, nepridávajte do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežte a povytierajte ním misu, v ktorej šalát pripravujete.
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
  • Mlieko uchováme v lete dlhšie, keď pri varení pridáme doň sódu bikarbónu.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa