Ohnivé rezne45

Ohnivé rezne

Suroviny

  • 300 g bravčového mäsa
  • 1 cibuľa
  • 1 PL celého čierneho korenia
  • 1 PL oleja
  • 5 cl koňaku
  • 2 polievkové lyžice masla a soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rezne zľahka vyklepeme a natrieme po oboch stranách olejom. Korenie rozdrvíme valčekom na cesto na hrubšie kúsky a rezne v ňom obalíme. Opekáme ich z každej strany 2-3 min. Pridáme cibuľu a orestujeme ju do zlatista. Mäso osolíme a polejeme koňakom, ktorý zapálime a necháme vyhorieť. K oflambovanému mäsu pridáme maslo, ktoré nám zjemní vzniknutý výpek. Rezne podávame preliate omáčkou s americkými zemiakmi a zeleninovou oblohou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Klobása pri pečení nepopuká, ak ju obaríme horúcou vodou, dobre poutierame a pečieme odokrytú.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Vyprážané mäso je krehké, keď na obaľovanie použijeme čerstvú strúhanku, ktorá nepije toľko tuku ako stará.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa