Obrátený koláč z kastróla45

Obrátený koláč z kastróla

Suroviny

  • maslo
  • 4 lyžice kryštálového cukru
  • jablká
  • hrozienka
  • orechy
  • džem
  • 4 vajcia
  • 4 lyžice práškového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 4 lyžice polohrubej múky
  • ½ balíčka prášku do pečiva
  • šľahačka
  • čokoláda
  • kyslá smotana

Náročnosť receptu

jednoduchý

79%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kastról vymastíme maslom. Kryštálový cukor upražíme na svetlý karamel a naukladáme na neho celé jablká bez jadier. Do jamôk dáme džem, orechy, hrozienka, alebo iné dobroty. Zo štyroch bielkov ušľaháme sneh, pridáme žĺtka, práškový cukor, vanilkový cukor, múku a prášok do pečiva. Cesto vylejeme na jablká a dáme upiecť. Hotový koláč vyklopíme a zdobíme šľahačkou, čokoládou, smotanou, alebo tvarohom. Možno použiť aj iné druhy ovocia.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Ak chcete z citróna ľahko vytlačiť šťavu, pogúľajte ho najskôr po stole.
  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa