Nugátové hrudky45

Nugátové hrudky

Suroviny

  • 200 g nugátovej čokolády
  • 100 g Cery
  • 2 dl sl. smotany na šľahanie
  • 150 g horkej čokolády
  • 100 g bielej čokolády

Náročnosť receptu

stredne náročný

74%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 10


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Všetky prísady vložíme do misy a vo vodnom kúpeli za stáleho miešania rozpustíme. Dohladka vymiešame a necháme vychladnúť. potom rozšľaháme, najlepšie elektr. šľahačom, vložíme do mikrot. vrecúška, ktoré narežeme, a na alobal alebo mastný papier vytláčame menšie hrudky, ktoré ozdobíme lieskovým orieškom alebo mandľami. Necháme stuhnúť. Môžeme ich dať do farebných pap. košíčkov.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa