Nové zemiaky s bylinkami a tvarohom30

Nové zemiaky s bylinkami a tvarohom

Suroviny

  • 10 stredne veľkých nových zemiakov
  • 4 reďkovky
  • 2 lyžice posekaných byliniek (petržlenová vňať
  • koriander
  • mäta)
  • 150 g jemného tvarohu
  • 2 lyžice klíčkov
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 2


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Umyté zemiaky aj so šupkou uvarte v osolenej vriacej vode domäkka. Zlejte, zakryte pokrievkou a udržte v teple. Reďkovky očistite, nakrájajte na kúsky a bylinky posekajte. Na tanier dajte teplé
celé i prekrojené zemiaky (podľa veľkosti), vedľa uložte reďkovky, bylinky, tvaroh a posypte klíčkami. Podľa chuti osoľte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Šťava z pečeného mäsa bude chutnejšia, keď mäso pri pečení podlievame vývarom z kostí, zo zeleniny alebo z polievkovej kocky.
  • Keď vám vadí pach oleja pri vyprážaní, pridajte do oleja nasekanú petržlenovú vňať, čiastočne stmí pach.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa