Nivovo-cesnakové kolieska45

Nivovo-cesnakové kolieska

Suroviny

  • 500 g lístkového cesta
  • Plnka: 100 g rokfortu
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica hustej kyslej smotany
  • nasekaná petržlenová vňať
  • 4-5 strúčikov cesnaku
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 100 g dusenej šunky
  • 150 g rokfortu
  • 30 g strúhaného tvrdého syra
  • Na potretie: 1 vajce

Náročnosť receptu

jednoduchý

82%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Lístkové cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske do tvaru obdĺžnika. V miske vymiešame topený syr so žĺtkom a s kyslou smotanou. Pridáme prelisované strúčiky cesnaku, mierne osolíme, okoreníme, premiešame a roztrieme na rozvaľkané cesto. Dusenú šunku pokrájanú na dlhšie pásiky rovnomerne rozložíme na potreté cesto spolu s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Posypeme nahrubo nastrúhaným rokfortom a tvrdým syrom. Stočíme do rolády, potrieme rozšľahaným vajcom, pokrájame na hrubšie kolieska a poukladáme ich na plech vyložený papierom na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov Celzia 30-40 minút. Podávame teplé.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Prekypeniu vody pri varení cestovín zabránime aj tak, že do vriacej vody pridáme zopár kvapiek oleja.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa