Netradičný zemiakový šalát45

Netradičný zemiakový šalát

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa
  • 100 g ementálu
  • 4 kyslé uhorky
  • 100 g mrazeného hrášku
  • 100 g mrazenej kukurice
  • 500 ml bieleho jogurtu
  • 4 PL majonézy
  • korenie
  • soľ
  • ocot
  • cukor.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky uvaríme v šupke, vajcia natvrdo. Vychladnuté ošúpeme a pretlačíme cez mriežku do misy. Hrášok a kukuricu rozmrazíme, pridáme k zemiakom, syr nakrájame na kocky, vajcia pretlačíme cez mriežku. Uhorky a cibuľu nakrájame nadrobno a pridáme do misy. Z octu, vody a cukru si pripravíme nálev. Jogurt vymiešame s majonézou, osolíme, okoreníme, pridáme nálev, pomiešame a zalejeme šalát. Podávame vychladené.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa