Nepečené smotanové rezy45

Nepečené smotanové rezy

Suroviny

  • Cesto: 125 g celozrnných čokoládových sušienok
  • 75 g masla
  • Plnka: 100 g vanilkového jogurtu
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 250 g smotanovej nátierky
  • 75 g bielej polevy
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 60 g práškového cukru
  • 3 plátky želatíny

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládové sušienky pomelieme najemno, pridáme zmäknuté maslo a spolu spracujeme. Cesto natlačíme do malého vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu. Smotanovú nátierku vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Vmiešame smotanu vyšľahanú dotuha a rozpustenú, vychladnutú bielu polevu. Pridáme vanilkový jogurt, rozpustenú želatínu a spolu premiešame. Plnku roztrieme na cesto a odložíme na 5 až 6 hodín do chladu. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Mandle sa rýchlo olúpu, keď ich sparíme vriacou vodou a následne prelejeme studenou.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa