Nepečené smotanové rezy45

Nepečené smotanové rezy

Suroviny

  • Cesto: 125 g celozrnných čokoládových sušienok
  • 75 g masla
  • Plnka: 100 g vanilkového jogurtu
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 250 g smotanovej nátierky
  • 75 g bielej polevy
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 60 g práškového cukru
  • 3 plátky želatíny

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládové sušienky pomelieme najemno, pridáme zmäknuté maslo a spolu spracujeme. Cesto natlačíme do malého vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu. Smotanovú nátierku vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Vmiešame smotanu vyšľahanú dotuha a rozpustenú, vychladnutú bielu polevu. Pridáme vanilkový jogurt, rozpustenú želatínu a spolu premiešame. Plnku roztrieme na cesto a odložíme na 5 až 6 hodín do chladu. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Ak potrebujete len niekoľko kvapiek citrónovej šťavy, napichnite citrón vidličkou a vytlačte šťavu.
  • Krehké cesto sa nebude tak mrviť, ak počas jeho prípravy pridáme do neho niekoľko kvapiek octu.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa