Nepečené smotanové rezy45

Nepečené smotanové rezy

Suroviny

  • Cesto: 125 g celozrnných čokoládových sušienok
  • 75 g masla
  • Plnka: 100 g vanilkového jogurtu
  • 125 ml smotany na šľahanie
  • 250 g smotanovej nátierky
  • 75 g bielej polevy
  • 1 balíček vanilínového cukru
  • 60 g práškového cukru
  • 3 plátky želatíny

Náročnosť receptu

jednoduchý

100%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Čokoládové sušienky pomelieme najemno, pridáme zmäknuté maslo a spolu spracujeme. Cesto natlačíme do malého vymasteného a hrubou múkou vysypaného plechu. Smotanovú nátierku vymiešame s vanilínovým a práškovým cukrom. Vmiešame smotanu vyšľahanú dotuha a rozpustenú, vychladnutú bielu polevu. Pridáme vanilkový jogurt, rozpustenú želatínu a spolu premiešame. Plnku roztrieme na cesto a odložíme na 5 až 6 hodín do chladu. Po stuhnutí pokrájame a ozdobíme ovocím.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Nemáte mlynček na mak? Uvarte celý mak s cukrom v mlieku a potom zmes rozmixujte. Mak bude vynikajúci.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
  • Pri varení zemiakov používame čo najmenej vody (aby sa nevylúhovali vitamíny a minerály).
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa