Nebeská vianočná torta45

Nebeská vianočná torta

Suroviny

  • Na cesto: 3 bielky
  • 50 g cukru
  • 110 g zmäknutého masla alebo margarínu
  • 150 g cukru
  • 1 lyžička vanilkovej arómy
  • 3 žĺtky
  • 180 g hladkej múky
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 120 ml mlieka
  • Na náplň: 1 balenie čokoládovej krémovej náplne v prášku
  • 200 ml studeného mlieka
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 125 g zmäknutého masla
  • Na ozdobenie: 1 a pol balíčka fondánu
  • modrá gélová potravinárska farba
  • zdobenie zlaté a strieborné

Náročnosť receptu

jednoduchý

95%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Elektrickým ručným šľahačom vyšľahajte na najvyššom stupni, bielky s 50 g cukru dotuha. Maslo alebo margarín so 150 g cukru a s arómou vyšľahajte dohladka. Pridajte žĺtky, múku zmiešanú s kypriacim práškom a so soľou, mlieko a na strednom stupni vyšľahajte dohladka. Nakoniec zľahka ručne vmiešajte tuhý sneh. Cesto naneste do vymastenej a múkou vysypanej formy s priemerom 26 cm a uhlaďte. Vložte do predhriatej rúry a pečte pri teplote 170 stupňov Celzia asi 30 minút. Korpus nechajte vo forme vychladnúť.

Náplň pripravte s mliekom, cukrom a maslom podľa návodu na obale. Korpus dvakrát pozdĺžne prekrojte, zlepte náplňou a slabou vrstvou náplne potrite aj vrchnú časť a boky torty. Odložte asi na hodinu do chladničky stuhnúť. Na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom vyvaľkajte pomocou váľka jeden celý fondán a potiahnite ním tortu. Polovičku fondánu zafarbite modrou farbou, na pracovnej ploche poprášenej práškovým cukrom rozvaľkajte na plát s hrúbkou asi 3 mm. Formičkami vykrojte hviezdičky, poukladajte na tortu a ozdobte perličkami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
  • Uvarená mrkva obsahuje trikrát viac antioxidantov než v surovom stave.
  • Zelenina sa varí prikrytá, odokrytý sa varí iba špenát, aby nestratil farbu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa