Nátierka z tresčej pečene15

Nátierka z tresčej pečene

Suroviny

  • 1 škatuľka tresčej pečene
  • 4 vajcia uvarené natvrdo
  • 20 g masla
  • 50 g cibule
  • horčica
  • soľ

Náročnosť receptu

jednoduchý

70%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tresčiu pečeň rozotrieme, pridáme pretreté vajcia, maslo, postrúhanú cibuľu, premiešame, podľa potreby ešte rozriedime olejom z konzervy. Nakoniec ochutíme horčicou a osolíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Údené mäso vešiame v chladnej, tmavej a suchej špajze alebo v komore.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Zeleninu umývame vždy pod tečúcou vodou, aby sa uchovali vitamíny a minerály.
  • Aj prasknuté vajíčko sa dá uvariť. Vložte ho na sitko a držíme nad parou. Po niekoľkých minútach bielok spevnie a vajcia dovaríme ponorené vo vode.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa