Nátierka z makrely15

Nátierka z makrely

Suroviny

  • 200 g rastlinného tuku
  • 1 údená makrela
  • 1 cibuľa
  • 2 PL horčice
  • soľ
  • korenie
  • petržlenová vňať

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Tuk, horčicu, korenie, soľ a najemno postrúhanú cibuľu vymiešame do peny. Makrelu zbavíme kože, kostí a pokrájame na menšie kúsky. Pridáme k tuku a dobre vymiešame. Pred podávaním dozdobíme petržlenovou vňaťou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa