Nakladaný ementál45

Nakladaný ementál

Suroviny

  • Po 1 pohári nakladanej cibuľky
  • kúskov papriky a malých uhoriek
  • 500 g ementálu
  • štipka rozmarínu
  • 8 bobkových listov
  • 10 guľôčok čierneho korenia a 500 ml olivového oleja.

Náročnosť receptu

jednoduchý

78%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu, kúsky papriky a uhoriek vložíme do sitka a necháme dobre odkvapkať. Ementál nakrájame na 3-4 cm veľké kocky. Kúsky ementálu, zeleninu, rozmarín, bobkový list a zrnká korenia nakladieme do zaváracieho pohára. Všetky prísady zalejeme olejom tak, aby boli celkom ponorené. Cez noc to celé necháme uležať (min.4 hodiny).

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso ochránime pred muchami, keď ho obložíme vrstvou cibule.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Zelenú petržlenovú vňať uchovajte tak, že ju nadrobno posekáte, vložíte do pohára a premiešate so soľou v pomere 1:4
  • Vyprážané mäso nenasiakne tukom, keď ho po obalení v hladkej múke, vajci a strúhanke ešte obalíme v rozšľahanom bielku. Strúhanka drží, neodpadáva a nepripaľuje sa. 
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa