Najlepšia tenká pizza45

Najlepšia tenká pizza

Suroviny

  • Cesto: 1/2 kg hladkej múky
  • 3 dl vlažnej vody
  • 1 kocku droždia
  • štipku cukru
  • 2 lyžice oleja
  • 1 dl piva (nemusí byť). Náplň: kečup
  • šunku
  • rajčiny
  • cibuľu
  • syr
  • oregano
  • olivy
  • plesňový syr
  • vajcia
  • klobásu
  • kukuricu
  • šampiňóny
  • slaninu

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 3


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do misky vsypeme hladkú múku. Vo vlažnej vode rozpustíme droždie, ktoré zasypeme štipkou cukru. Nalejeme na múku, pridáme olej, prípadne pivo. Všetko zmiešame a vytvoríme tuhé cesto, ktoré nenechávame kysnúť, ale hneď spracujeme. Cesto vyvaľkáme na drevenej doske do tvaru plechu. Vyvaľkané cesto položíme na plech (nie vymastený) a okraje potlačíme. Aj zvyšné cesto, ktoré trčí z plechu môžeme pozatláčať, aby boli okraje hrubšie. Cesto natrieme kečupom na hrubšiu vrstvu, poukladáme šunku, rajčiny, a ďalšie ingrediencie podľa svojej vlastnej chuti. Syr môžeme postrúhať navrch alebo nakrájať na plátky. Nakoniec posypeme oreganom a dáme piecť do rúry vyhriatej na 250 stupňov Celzia. Upečieme do chrumkava.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa