Mušle dusené na víne45

Mušle dusené na víne

Suroviny

  • 1250 g mušlí – slávok
  • 200 g cherry paradajok
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 4 šalotky
  • 2 dl bieleho suchého vína
  • 0,75 dl olivového oleja
  • zelenú jarnú cibuľku
  • čerstvú bazalku
  • zelenú petržlenovú vňať
  • 2 vetvičky čerstvého majoránu
  • 125 g masla
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • čili papričky.

Náročnosť receptu

stredne náročný

76%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na olivovom oleji zľahka opečieme cesnak pokrájaný na plátky, šalotku pokrájanú nadrobno. Prilejeme víno a necháme ho takmer úplne vyvariť. Pridáme čerstvé, umyté, uzatvorené mušle, premiešame a zakryjeme pokrievkou. Keď sa mušle otvoria (neotvorené vyhodíme) pokrievku odstránime a necháme ich vyvariť odkryté. Pridáme cherry paradajky prekrojené na polovice, zelenú jarnú cibuľku a nasekané čerstvé bylinky. Na záver primiešame maslo a okoreníme čiernym korením, prípadne osolíme (voda uvoľnená z mušlí je dostatočne slaná – solíme podľa svojej chuti). Môžeme pridať čili papričky.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Najlepšie zohrejeme klobásu tak, že ju vložíme do studenej vody a necháme zovrieť. Klobása zostane šťavnatá a pri varení nepukne.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Kožu z klobásy ľahko stiahneme, ak klobásu opláchneme studenou vodou. To isté platí aj pre trvanlivé salámy.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa