Mrkvové vianočné pečivo45

Mrkvové vianočné pečivo

Suroviny

  • 200 g na jemno nastrúhanej mrkvy
  • 300 g zmäknutého stuženého tuku
  • 400 g hladkej múky
  • vanilkový cukor na obaľovanie.

Náročnosť receptu

stredne náročný

77%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z mrkvy, tuku a hladkej múky vypracujeme cesto, vyvaľkáme na 1/2 cm a vykrajujeme rôzne tvary. Pečieme na suchom plechu 15-20 minút. Upečené obaľujeme vo vanilkovom cukre.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Do cesta na perníky nikdy nedávame viac medu ako je v recepte napísané, upečené perníčky by boli tvrdé.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
  • Keď zemiaky začnú klíčiť, nesmiete ich variť v šupke, ani vodu z očistených zemiakov použiť, lebo obsahujú jedovatú látku solanín.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
  • Ak nechceme pri pečení použiť veľa vajíčok, môžme ich nahradiť sójovou múčkou alebo 2 lyžicami vody.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa