Mrkvové placky s ryžou45

Mrkvové placky s ryžou

Suroviny

  • pol hrnčeka ryže
  • 600 g mrkvy
  • 3 lyžice masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu cukru
  • strúhanku podľa potreby
  • hladkú múku na obalenie
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu umyte, zalejte 1 a pol hrnčekom vody, mierne osoľte a na miernom ohni uvarte. Očistenú mrkvu nastrúhajte, poduste na masle a spolu s uvarenou ryžou rozmixujte. Pridajte vajce, petržlenovú vňať, podľa chuti cukor, soľ a korenie. Z pripravenej hmoty vytvarujte hrubšie placky. Ak je hmota priveľmi riedka, zahustite ju strúhankou. Obaľte v hladkej múke a vypražte na dobre rozpálenom oleji. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Sušené ovocie je zdravou pochúťkou. Ukojí chuť na sladké a nezníži hladinu cukru v krvi.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Banány neznášajú nízku teplotu, preto ich neukladáme do chladničky, ale vešiame v komore špičkou dolu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa