Mrkvové placky s ryžou45

Mrkvové placky s ryžou

Suroviny

  • pol hrnčeka ryže
  • 600 g mrkvy
  • 3 lyžice masla
  • 1 vajce
  • 1 lyžicu nasekanej petržlenovej vňate
  • trochu cukru
  • strúhanku podľa potreby
  • hladkú múku na obalenie
  • olej na vyprážanie
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu umyte, zalejte 1 a pol hrnčekom vody, mierne osoľte a na miernom ohni uvarte. Očistenú mrkvu nastrúhajte, poduste na masle a spolu s uvarenou ryžou rozmixujte. Pridajte vajce, petržlenovú vňať, podľa chuti cukor, soľ a korenie. Z pripravenej hmoty vytvarujte hrubšie placky. Ak je hmota priveľmi riedka, zahustite ju strúhankou. Obaľte v hladkej múke a vypražte na dobre rozpálenom oleji. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak robíte zemiakové placky, postrúhajte k zemiakom aj jabĺčko budú chutnejšie.
  • Pri varení strukovín môžme do vody pridať sušenú bazalku alebo saturejku, nielenže ich príjemne ochutí ale zmenší aj nadúvanie po ich konzumácii.
  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Veľa ľudí neznáša vôňu kelu pri varení. Zápach zjemníme, ak do vody, v ktorej sa kel varí, vložíme suchú chlebovú kôrku, zabalenú v čistej gáze.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa