Mrkvové mafiny s jablkami30

Mrkvové mafiny s jablkami

Suroviny

  • 240 g celozrnnej múky
  • 160 g trstinového cukru
  • pol lyžičky prášku do pečiva
  • pol lyžičky sódy bikarbóny
  • 1 lyžička mletej škorice
  • 150 g nastrúhanej mrkvy
  • 60 g hrozienok
  • 100 g nastrúhaných jabĺk
  • 100 ml mlieka
  • 3 vajcia
  • 120 g masla
  • práškový cukor na posypanie

Náročnosť receptu

jednoduchý

90%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

V jednej mise zmiešajte múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu, škoricu, mrkvu a hrozienka. Pridajte jablká a zamiešajte. V druhej miske zmiešajte mlieko s vajcami a rozpusteným maslom. Pridajte k múčnej zmesi a dôkladne premiešajte, aby sa cesto spojilo. Cesto rozlejte do papierových košíčkov a dajte piecť do rúry vyhriatej na 180 °C. Pečte asi 20 minút do zlatista. Pred podávaním posypte práškovým cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa