Mrkvové fašírky30

Mrkvové fašírky

Suroviny

  • 600 g mrkvy
  • 2 lyžice masla
  • 60 g uvarenej ryže
  • 1 vajce
  • 50 g hladkej múky na obalenie
  • 1 lyžica petržlenovej vňate
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • olej
  • zeleninový šalát ako príloha

Náročnosť receptu

jednoduchý

91%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené mrkvy umyte, osušte a nahrubo nastrúhajte. Do hrnca dajte maslo a mrkvu na ňom poduste do mäkka. K udusenej mrkve pridajte ryžu a spolu rozmixujte. Primiešajte vajce, múku, soľ, korenie a nadrobno nasekanú petržlenovú vňať. Z pripravenej hmoty robte malé fašírky. Obaľte v hladkej múke a vypražte na dobre rozpálenom oleji. Podávajte so zeleninovým šalátom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Do chladničky citróny rozhodne nedávajte, pretože v nej strácajú vôňu a vysýchajú. prospeje im chladnejšie a dobré vetrané miesto.
  • Ak vám zelenina zvädla, namočte ju do studenej vody a pridajte niekoľko kvapiek octu.
  • Slzy pri čistení alebo krájaní cibule zmiernite tým, že ošúpanú cibuľu dáte do studenej vody.
  • Strukoviny nesoľte na začiatku varenia, ale iba na konci - rýchlejšie sa uvaria.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa