Mrkvová polievka s čili45

Mrkvová polievka s čili

Suroviny

  • 500 g mrkvy
  • 1 bielu cibuľu
  • 2 lyžičky nastrúhaného čerstvého zázvoru
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • čili
  • papričky podľa chuti
  • zeleninový vývar
  • čerstvý majorán
  • olivový olej
  • 40 g tekvicových jadierok

Náročnosť receptu

jednoduchý

81%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistenú cibuľu nakrájame na kocky a dáme ju do širšieho hrnca. Pridáme ošúpanú mrkvu pokrájanú na kolieska. Osolíme, pokvapkáme 2 až 3 lyžicami olivového oleja a spolu na miernom plameni opečieme. Podlejeme teplým zeleninovým vývarom a spolu uvaríme domäkka. Uvarenú polievku dohladka rozmixujeme a precedíme.

Vrátime späť na oheň, prilejeme trochu vývaru, pridáme nastrúhaný zázvor, čili papričku a spolu pár minút povaríme. Podľa chuti dosolíme a okoreníme. Tekvicové jadierka opečieme na suchej panvici. Uvarenú polievku posypeme opečenými tekvicovými jadierkami, pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme čerstvým majoránom. Podávame s chlebom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Prebytočný tuk z mäsového vývaru, polievky alebo omáčky môžeme odstrániť papierovým obrúskom. Rozprestrieme ho na polievku a počkáme, kým nevsiakne tuk. Potom obrúsok vidličkou vyberieme.
  • Ak chcete aby mal mäsový vývar zlatú farbu, pridájte do neho opraženú cibuľku.
  • Ak chcete aby bola polievka hustá a mala kyslú chuť, urobte zátrepku z vajíčka, hladkej múky a trošku bieleho jogurt.
  • Koreniny pri varení polievky vložíme do nádobky na varenie čaju (vajíčko na čaj), pri jedení nám nebudú prekážať.
  • Presolenú polievku (nie vývar) zlepšíme pridaním malého množstva mlieka alebo povarením surového očisteného zemiaku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa