Mriežkový tvarohový koláč45

Mriežkový tvarohový koláč

Suroviny

  • Na cesto: 300 g polohrubej múky
  • 150 g masla
  • 1 vajce
  • 80 g práškového cukru
  • 2-3 lyžice preosiateho kakaa
  • 1/2 balíčka kypriaceho prášku
  • 1-2 lyžice mlieka
  • Na tvarohovú plnku: 500 g tvarohu
  • 100 g cukru
  • 1 vajce 2 balíčky vanilínového cukru
  • nastrúhanú citrónovú kôru
  • 1 lyžica maizeny

Náročnosť receptu

jednoduchý

84%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, masla, vajca, cukru, kakaa a z kypriaceho prášku vypracujeme cesto (podľa potreby pridáme mlieko). Dve tretiny cesta rozvaľkáme na pomúčenej doske a cesto dáme na vymastený, múkou vysypaný plech. Na cesto rovnomerne rozotrieme tvarohovú plnku. Zo zvyšného cesta urobíme tenšie valčeky, ktoré uložíme krížom na plnku v tvare mriežky. V mierne vyhriatej rúre koláč upečieme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Uvarenú zeleninu nenechajte dlho stáť v horúcej vode, lebo za hodinu stráca viac ako tretinu vitamínu C.
  • Šalát necháme vždy pred podávaním chvíľu odstáť, aby sa chute ingrediencií prepojili.
  • Ak horúci závin prikryjete, bude sa lepšie krájať.
  • Pri výrobe sladkej šľahačky pridávame cukor do skoro úplne tuhej šľahačky, inak by cukor čas tuhnutia výrazne predĺžil.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa