Mordyján45

Mordyján

Suroviny

  • 1 kg zemiakov
  • cesnak
  • 2 vajcia
  • polohrubá múka
  • soľ
  • majorán
  • rasca
  • čierne mleté korenie
  • trocha strúhanky
  • čerstvá krv (bravčová
  • kačacia
  • husacia) cibuľa
  • masť.

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 8


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené zemiaky postrúhame a nastrúhame aj cibuľu a cesnak. Urobíme cesto ako na zemiakovú babu a pridáme čerstvú krv. Nalejeme do vymasteného a strúhankou vysypaného pekáča a pečieme cca 45 minút do zlatista. Podávame s kyslou uhorkou alebo čalamádou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Načatá horčica tak rýchlo nevyschne, keď do nej pridáme trochu soli a dobre premiešame. Chuť horčice tým nijako neutrpí.
  • Čerstvá petržlenová aj iná vňať sa v panelákovom prostredí ťažko udrží čerstvá. Jemne ju posekajme, nasypeme do tvorítka na ľad, potom zalejeme vodou a dajme zmraziť. Kocky bylinkového ľadu vyklopíme z formy, nasypme do vrecúška a uzavrime. Vňate máme pripravené do zásoby a stále budú čerstvé.
  • Párky sa najlepšie pripravia, ak ich vložíte do studenej vody a vyberiete hneď, ako voda začne vrieť.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
  • Jedlý olej ostane priezračný a riedky, keď do fľaše pridáme štipku soli a dobre pretrepeme
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa