Morčacie prsia na indický spôsob45

Morčacie prsia na indický spôsob

Suroviny

  • 800 g morčacích pŕs
  • 100 g cibule
  • 0,75 dl oleja
  • 1 lyžička korenia karí
  • 2 lyžice masla
  • 1 lyžička hladkej múky
  • 4 dl kyslej smotany
  • 400 g jabĺk
  • 1 lyžičku soli
  • 1 citrón

Náročnosť receptu

jednoduchý

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Očistené, vykostené, kože zbavené, umyté a osušené morčacie prsia sa cez vlákno nakrájajú na menšie tenké plátky. Najemno nakrájanú cibuľu mierne opražíme na oleji, pridáme nakrájané mäso a spolu opražíme. K mäsu pridáme korenie karí, maslo, dobre zamiešame, zaprášime múkou a krátko opražíme, zalejeme smotanou, dobre rozmiešame a podusíme. K podusenému mäsu pridáme na tenšie plátky nakrájané, olúpané jablká, pokrm mierne osolíme, podusíme, ochutíme citrónovou šťavou a hneď sa podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pokiaľ pri uskladňovaní klobás nechceme, aby sa na ich povrchu tvorila pleseň, natrieme ich koncentrovaným slaným roztokom. Ak ářčáářneskonzumujeme celú klobásu a nechceme, aby odkrojená časť vyschla, natrieme rez maslom, alebo olejom.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Aby sa mäso počas dňa v prírode nepokazilo, zabaľte ho do žihľavy a odložte do tieňa.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa