Morčací špíz s cherry paradajkami45

Morčací špíz s cherry paradajkami

Suroviny

  • 500 g morčacích pŕs
  • 3 lyžice slnečnicového oleja
  • soľ
  • čierne korenie
  • cherry paradajky

Náročnosť receptu

stredne náročný

67%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na kocky 3x3 cm a napicháme na štyri špízy. Osolíme, okoreníme, potrieme olejom a grilujeme zo všetkých strán. Súčasne so špízmi grilujeme cherry paradajky aj so stopkami. Paradajky grilovaním zosladnú.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Tuk do krehkého cesta najskôr postrúhame na hrubom strúhadle, ľahšie sa spája.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Hydina bude chutnejšia, ak ju pred pečením potrieme citrónovou šťavou a až potom osolíme.
  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Diétne pečené mäso pripravíme tak, že ho zabalíme do pergamenového papiera alebo do alobalu a pečieme v pekáči v rúre bez tuku.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa