Mokka - Mix15

Mokka - Mix

Suroviny

  • 2 cl mokka likéru
  • 2 cl bieleho rumu
  • 1 ČL instantnej kávy v prášku
  • 1/8 l studeného mlieka
  • 1 kopček čokoládovej zmrzliny
  • 1 ČL strúhaných restovaných lieskových orieškov

Náročnosť receptu

jednoduchý

61%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Likér, rum, instantnú kávu a mlieko vymiešajte, nalejte do pohára, pridajte zmrzlinu a posypte lieskovými orieškami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa