Mokka - Look15

Mokka - Look

Suroviny

  • 200 g vanilkovej zmrzliny
  • 2 PL kávového likéru
  • ½ l silnej filtrovanej kávy
  • niekoľko čokoládových kávových zŕn

Náročnosť receptu

jednoduchý

67%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zmrzlinu rozmiešajte s likérom až je hmota polomäkká. Horúcu kávu nalejte do pohárov. Na ňu rozdeľte zmrzlinový krém, ozdobte kávovými zrnami.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Múku na zahustenie pokrmov trochu prisoľte, nebudú sa vytvárať hrudky.
  • Zaschnutý karamel odstraníte z hrnca tak, že ho až po okraj naplníte vodou a varíte, kým sa karamel, teda cukor nerozpustí.
  • Kyslú smotanu pridávame do omáčok až nakoniec, v jedle ju už nevaríme.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa