Mocca & Chocolat15

Mocca & Chocolat

Suroviny

  • 7 g mletej kávy
  • 1 žĺtok
  • 5 cl plnotučného mlieka
  • 3 cl koňaku
  • 2 ČL kryštálového cukru
  • 1 PL horkej čokolády

Náročnosť receptu

jednoduchý

65%
Dĺžka prípravy: do 15 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Na dno hrubostenného pohára na stopke dajte kryštálový cukor, žĺtok a premiešajte. Postupne prilejte 5 cl horúceho plnotučného mlieka. Premiešaný nápoj doplňte 3 cl koňaku a nahor nasypte strúhanú horkú čokoládu. Tip: nepodávajte tesne pred alebo po jedle, skôr ako súčasť dezertu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Červenú mletú papriku po pridaní do tuku rýchlo rozmiešame a hneď podlejeme vodou, aby paprika nestmavla a nezhorkla.
  • Pri varení lekváru alebo pretlaku sa nebude vytvárať pena, ak vnútro hrnca vytriete glycerínom
  • Aby sa olej pri smažení väčšieho množstva jedla stále nepripaľoval a vy ste ho nemuseli meniť, rozkrojte pozdĺž jednu stredne veľkú očistenú mrkvu, vložte do rozpáleného oleja a nechajte ju tam po celú dobu smaženia.
  • Zvädnutá petržlenová vňať bude opäť svieža, ak ju poukladáte na tanier, pokropíte studenou vodou a necháte prikrytú tanierom niekoľko hodín.
  • Po priliatí zápražky varte pokrmy odokryté, aby nevykypeli.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa