Mlynárova aljašská treska45

Mlynárova aljašská treska

Suroviny

  • 800 g mrazenej aljašskej tresky
  • soľ
  • čierne korenie
  • 1 lyžica hladkej múky
  • olej
  • citrón
  • petržlenová vňať
  • maslo

Náročnosť receptu

jednoduchý

59%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rozmrazené filé z tresky nakrájame, osolíme, okoreníme a obalíme v múke. Opečieme z oboch strán na rozohriatom oleji. Opečené filé ozdobíme plátkom citróna, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a pokvapkáme roztopeným maslom. Podávame s varenými zemiakmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Pečené mäso bude mať peknú a chrumkavú kôrku, keď ho pred pečením vyutierame čistou utierkou alebo poprášime múkou.
  • Divinu varíme s koreňovou zeleninou, ale na zvýšenie vône pridáme kúsok paliny (estragónu), štipku rozdrveného tymianu a pod.
  • Ak je upečené mäso veľmi mäkké, zle sa krája, necháme ho vychladnúť, pokrájame a zohrejeme pred podávaním.
  • Pri príprave mäsa doň nikdy nepicháme vidličkou, vytiekla by šťava.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa