Mletý biftek30

Mletý biftek

Suroviny

  • 400 g mletého hovädzieho mäsa
  • 1 cibuľu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 2 lyžice hladkej múky
  • 3-4 lyžice oleja alebo masti

Náročnosť receptu

stredne náročný

57%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Do mletého mäsa pridáme 2 lyžice studenej vody, soľ, i mleté korenie. Dôkladne premiešame. Na plátky pokrájanú cibuľu opražíme do ružova na rozpálenom tuku a odložíme z panvice. Z hmoty sformujeme bifteky asi 2cm hrubé a ľahko ich poprášime múkou. Také ich opečieme na rozpálenom tuku z oboch strán. Pridáme cibuľu, prikryjeme panvicu a dopečieme mäso. Podávame s varenými zemiakmi, opraženou cibuľou i s rôznymi druhmi varenej zeleniny, napr. s ružičkami karfiolu.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mrazené mäso rozmrazujeme vždy v chladničke, nie pri izbovej teplote.
  • Kypriaci prášok pri pečení múčnikov vždy najskôr dobre rozmiešame s múkou, aby sa múčnik upiekol rovnomerne.
  • Pečené mäso chránime pred oschnutím tak, že ho zabalíme do mastného papiera, napríklad od masla.
  • Mastnú hydinu (hus, kačica) pri pečení prepichujeme špajľou, aby tuk mohol lepšie a rýchlejšie vytekať. Prebytočný tuk stále odoberáme, aby sa zbytočne neprepaľoval.
  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa