Mleté mäso vcelku v ryžovom župane45

Mleté mäso vcelku v ryžovom župane

Suroviny

  • 175 g okrúhlej ryže
  • 400 g mletého mäsa
  • 4 lyžice ovsených vločiek
  • 3 lyžice pikantnej sójovej omáčky
  • 2 lyžičky oleja
  • 4 lyžičky suchého sherry
  • 1 vajce
  • 1/2l mlieka
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 250 g póru
  • 250 g mrkvy
  • 75 g nakladaného ďumbiera
  • 125 g šampiónov
  • 1/8 l zeleninového vývaru

Náročnosť receptu

jednoduchý

66%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Ryžu nasypeme do prevareného mlieka a 30min. povaríme. Mäso zmiešame s ovsenými vločkami, dvoma lyžicami sójovej omáčky a dvoma sherry, žĺtkom, osolíme a okoreníme. 125g bledého póru a ďumbier nakrájame najemno a primiešame k mäsu. Vyformujeme do tvaru bochníka. Bielok a ½ lyžičky soli vyšľaháme do tuhého snehu a vmiešame do teplej ryže. Na plechu vytvoríme tenkú vrstvu ryžovej hmoty, na ňu uložíme bochník mäsa, obalíme zvyšnou ryžou, jemne pritláčame. Pečieme v strede rozohriatej rúry. Mrkvu, huby a 125g póru nakrájame na tenké kolieska a postupne na oleji podusíme. Podlejeme vývarom, pridáme lyžicu sójovej omáčky a 2 lyžice sherry. Prikryjeme a dusíme. Dochutíme.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Surové mäso nikdy nenamáčame vo vode ani dlho neumývame, len ho rýchlo opláchneme pod tečúcou vodou, aby sme nevylúhovali bielkoviny.
  • Jemné mäso, ako teľacie, bifteky a pod., naklepávame slabo, stačí iba obráteným nožom alebo päsťou. Tuhé mäso naklepávame viac, a to tĺčikom.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
  • Staršiu hydinu najskôr dusíme v rúre medzi dvoma pekáčmi, a až keď zmäkne, odokrytú dopečieme, aby sa pekne sfarbila.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa