Mleté mäso s cícerom30

Mleté mäso s cícerom

Suroviny

  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 žlté papriky
  • 600 g miešaného mletého mäsa, 4 lyžice oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 600 ml vývaru
  • 2 lyžice čerstvého tymianu
  • 800 ml sterilizovaného cíceru

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpaný cesnak prelisujte, papriky umyte a nakrájajte. Mäso chvíľu opekajte na oleji, pridajte cibuľu, cesnak a papriku. Osoľte, okoreňte a chvíľu poduste. Zalejte vývarom a priveďte do varu. Pridajte scedený cícer, tymian a duste na miernom ohni asi 30 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Pri obaľovaní mäsa pred vyprážaním nakvapkáme do vajíčka trochu oleja, strúhanka sa bude lepšie držať na mäse.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Ak robíme klasický trojobal, múka, vajce, strúhanka, tento nebude od mäsa odpadávať, ak mäso najskôr utrieme utierkou alebo papierovým obrúskom.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa