Mleté mäso s cícerom30

Mleté mäso s cícerom

Suroviny

  • 2 červené cibule
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 červené papriky
  • 2 žlté papriky
  • 600 g miešaného mletého mäsa, 4 lyžice oleja
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 1 lyžičku mletej sladkej papriky
  • 600 ml vývaru
  • 2 lyžice čerstvého tymianu
  • 800 ml sterilizovaného cíceru

Náročnosť receptu

jednoduchý

94%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Cibuľu ošúpte a nakrájajte na tenké plátky. Ošúpaný cesnak prelisujte, papriky umyte a nakrájajte. Mäso chvíľu opekajte na oleji, pridajte cibuľu, cesnak a papriku. Osoľte, okoreňte a chvíľu poduste. Zalejte vývarom a priveďte do varu. Pridajte scedený cícer, tymian a duste na miernom ohni asi 30 minút.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso naklepávame na navlhčenej doštičke, ktorá potom nesaje šťavu z mäsa.
  • Pečenú hydinu zohrievame zabalenú v alobale, aby veľmi nevy­schla. Jednotlivé porcie dobre zabalíme a dáme na plech do rúry zohriať.
  • Rezne mäsa budú mäkšie, keď ich pred úpravou na 15 minút namočíme do studeného mlieka.
  • Divinu čerstvo zabitú necháme odležať, t.j. zavesíme ju na stu­dené miesto na tri dni i dlhšie. V tomto čase prebehne zrenie mäsa, pričom mäso skrehne, je šťavnatejšie, získa dobrú chuť a vôňu.
  • Divinu po upečení môžeme posypať jemne potlčenými borievkami.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa