Miešaný šalát s vajcom45

Miešaný šalát s vajcom

Suroviny

  • 300 g zemiakov
  • 50 g sterilizovaných uhoriek, 4 vajcia
  • 100 g miešanej sterilizovanej zeleniny
  • 50 g cibule
  • 50 g majonézy
  • 50 g smotany
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • ocot
  • cukor

Náročnosť receptu

jednoduchý

75%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Uvarené zemiaky pokrájame na malé štvorčeky, pridáme sterilizovanú zeleninu, uhorky pokrájané nadrobno, vajcia uvarené natvrdo a očistenú posekanú cibuľu, všetko zalejeme ochutenou smotanovou majonézou a zľahka premiešame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Ak chcete, aby šampiňóny zostali biele, pokvapkajte ich citrónom.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak pripravujeme šalát z červenej repy, pred primiešaním ostatných ingrediencií červenú repu premiešame najprv s lyžicou oleja, nezafarbí ostatné súčasti šalátu.
  • Ak chcete pri varení použiť suché huby, najskôr ich namočte na 20 až 30 minút do vody, aby zmäkli. Zo 100g sušených húb dostanete približne 500g.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa