Melónové carpaccio so skaramelizovanými pistáciami45

Melónové carpaccio so skaramelizovanými pistáciami

Suroviny

  • 2 väčšie žlté melóny (napríklad cantaloupe)
  • 2 lyžice masla
  • 150 g olúpaných pistáciových orechov
  • 150 g kryštálového cukru
  • šťava z polovice citróna
  • 2 lyžice vody
  • 150 g čučoriedok
  • jemne mletý kokos na posypanie
  • lístky medovky na ozdobenie

Náročnosť receptu

jednoduchý

92%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 1


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Melóny zbavte šupky, rozrežte na 6 častí a odstráňte semienka. Na panvici rozpáľte maslo a melóny zľahka opečte z oboch strán. Vyberte z panvice a rozdeľte na taniere. 2/ Do panvice s výpekom po melónoch pridajte nasekané jadrá pistácií, cukor a vodu. Duste, kým sa cukor nerozpustí, nezačne voňať karamelom a nenadobudne zlatistú farbu. Ochuťte citrónovou šťavou, premiešajte a odstavte z ohňa. 3/ Skaramelizovanými pistáciami polejte melóny na tanieroch, posypte čučoriedkami, kokosom a ozdobte medovkou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak máte menej tvarohu, ako potrebujete, môžete tvarohovú náplň „nadstaviť“ nastrúhanými varenými zemiakmi alebo niekoľkými lyžicami uvareného vanilkového pudingu.
  • Ak pri pečení nevyužijeme všetky žĺtka, v nádobke ich zalejeme olejom a dáme zamraziť.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa