Medová roláda45

Medová roláda

Suroviny

  • 60 dkg hladká múka
  • 10 dkg Hera
  • 25 dkg práškový cukor
  • 3 celé vajcia
  • 3 PL medu
  • 1 KL sódabikarbóny
  • trochu škorice
  • klinčeky pomleté

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Vymiešať, potom 4 hodiny stať a rozdeliť na 3 časti. Rozválkať, potrieť slivkovým lekvárom, posypať posekanými orechami, hrozienkami, potrúcať a potierať vajcom /žltkom/, a pečieme cca 1 hodinu, ale pomaly.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak nemáme radi cesnak, alebo chceme, aby bol šalát jemnejší, nepridávame do neho cesnak prelisovaný, ale strúčik rozrežeme a povytierame ním misu, v ktorej šalát pripravujeme.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Karfiol ostane pri varení biely, ak do vody, v ktorej sa varí, pridáme pár kvapiek citrónovej šťavy alebo lyžicu mlieka.
  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa