Mauglího špíz45

Mauglího špíz

Suroviny

  • 250 g bravčovej panenky
  • 200 g plátkov oravskej slaniny
  • 4 červené a zelené papriky
  • 2 veľké cibule
  • 300 g zemiakov
  • 5 g tvrdého syra
  • 100 ml piva
  • 100 ml červeného vína
  • olej
  • zmes korenia na bravčové pečené mäso
  • soľ

Náročnosť receptu

stredne náročný

64%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Mäso nakrájame na plátky a jemne preklepeme rúčkou noža. Mäso na 5 hod. vložíme do marinády, ktorú sme pripravili z oleja, korenia a soli. Zeleninu nakrájame na kolieska alebo kocky. Na lieskovú paličku postupne napichávame zemiaky, cibuľu, mäso, papriku a slaninu. Opekáme nad pahrebou. Ku koncu polievame syrovou marinádou, ktorú sme pripravili na roztopenej slaninke rozpustením syra vo víne a v pive.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa