Mäsová štrúdľa s hubovou omáčkou45

Mäsová štrúdľa s hubovou omáčkou

Suroviny

  • Cesto : 300 g hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • soľ
  • 30 g masla
  • 100 ml vody Omáčka : 100 g čerstvých alebo 25 g sušených húb
  • 250 ml kyslej smotany
  • 1 lyžica hladkej múky
  • soľ
  • olej
  • Plnka : 400 g mletého bravčového mäsa
  • 2-3 strúčiky cesnaku
  • 1 cibuľa
  • mleté čierne korenie
  • soľ
  • olej

Náročnosť receptu

stredne náročný

73%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Z múky, oleja, trochy soli a vlažnej vody vypracujte cesto. Prikryte ho a nechajte postáť. Zatiaľ nakrájajte cibuľu nadrobno, na oleji ju speňte do sklovita, pridajte mleté mäso, prelisovaný cesnak, soľ, mleté čierne korenie, krátko orestujte a zmes nechajte vychladnúť. Vyvaľkané cesto pokvapkajte rozpusteným maslom. Mäsovú plnku rovnomerne rozotrite na cesto, zaviňte a dajte piecť do vyhriatej rúry na cca 20 minút.Kým sa štrúdľa pečie, pripravte si omáčku. Očistené a nadrobno pokrájané huby (sušené vopred namočte) na oleji poduste do mäkka, potom pridajte kyslú smotanu, v ktorej si rozhabarkujte hladkú múku. Omáčku dochuťte soľou, nechajte prejsť varom a odstavte.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa