Marinované rebierka45

Marinované rebierka

Suroviny

  • 1 kg bravčových alebo jahňacích rebier
  • olej na pečenie
  • ľubovoľné množstvo ryže a zeleniny na prílohu
  • marináda: 2 PL worchesterskej omáčky
  • 1 PL sójovej omáčky
  • 1 ČL čili omáčky alebo kúsok posekanej čili papričky
  • 2 PL paradajkového pretlaku
  • 1 strúčik cesnaku
  • 2 PL oleja
  • 3 PL medu
  • 1 PL posekaného petržlenu (môže byť aj koriander)

Náročnosť receptu

stredne náročný

69%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Rebierka umyjeme, osušíme, pokrájame pozdĺž kostí a namočíme do marinády vymiešanej z uvedených prísad. V chladničke necháme marinovať niekoľko hodín, potom poukladáme do vymasteného pekáča a upečieme dočervena. Podávame s ryžou a dusenou zeleninou.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Došiel vám olej a máte už pripravené fašírky? Stačí, keď dno panvice posypete ľahko soľou, rozpálite ju a potom do nej naskladáte surové fašírky. Budú sa smažiť len vo vlastnej šťave.
  • Mäso soľte až po opečení na tuku alebo oleji, aby nepúšťalo šťavu.
  • Mäso umývame vždy v kuse, nikdy nie porciované a naklepávame na doštičke poliatej vodou.
  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Múčniky z krehkého cesta pečieme v dobre zohriatej rúre, aby sa cesto nadvihlo. Potom teplotu znížime.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa