Mariánková paradajková polievka30

Mariánková paradajková polievka

Suroviny

  • paradajkový pretlak
  • 6 zemiakov
  • 1 vajce
  • 0
  • 5dl oleja
  • 3 PL hladkej múky
  • sladká červená paprika
  • soľ
  • 1 PL kryštálového cukru

Náročnosť receptu

jednoduchý

62%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zemiaky oškrabte a nakrájajte na drobné kocky, dajte variť s troškou soli na 15 min. V priebehu varenia zemiakov si pripravte zápražku z oleja a 1 PL hladkej múky. Keď je zlatistá tak do nej pridajte červenú sladkú papriku a pretlak ktorý si rozrieďte asi s 0,5 l chladnej vody. Po rozmiešaní pridajte ku zemiakom. Potom si pripravte s vajca, múky a štipky soli cestíčko s ktorého si pred koncom varenia lyžičkou vkladajte do polievky malé halušky a povarte 2 - 3 min. Po odstavení dochuťte cukrom.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Keď dáme šalát či zvädnutú zeleninu do vodného roztoku s pridaním Biosmon (zmes minerálnych solí, ktoré dostaneme napr. v lekárni), o chvíľku budú ako čerstvé. Z roztoku vyberieme a necháme odkvapkať.
  • Na prípravu šalátov používame vínny alebo ovocný ocot, prípadne bylinkový. Je jemnejší.
  • Ak krájate cesnak, alebo cibuľu, používajte vždy tú istú dosku, najlepšie umývateľnú z umelej hmoty.
  • Falošné pečeňové knedličky pripravíte z pečeňovky, ku ktorej pridáte soľ, korenie, hrubú krupicu a vajíčko, všetko rozmiešate a utvoríte knedličky.
  • Grapefruit nikdy nelúpeme. Rozpolíme ho a každú polovicu vložíme do hlbšieho tanierika. Zahnutým nožíkom alebo menším nožom obrežeme vo vnútri kôru, dužinu v nej však ponecháme a lyžičkou vyberáme.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa