Marhuľové rezy45

Marhuľové rezy

Suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g práškového cukru
  • 10 lyžíc vriacej vody
  • 200 g polohrubej múky
  • marhuľový kompót
  • 2 dl sirupu
  • 2 krémové prášky Zlatý klas
  • 1 šľahačková smotana

Náročnosť receptu

stredne náročný

62%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Žĺtky vymiešame s preosiatym práškovým cukrom a postupne pridávame lyžicou vriacu vodu. Primiešame preosiatu múku striedavo s vyšľahaným snehom z bielkov. Pripravené cesto vylejeme na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme. Po upečení papier z múčnika stiahneme. Šťavu z kompótu zlejeme do nádoby, pridáme sirup a polejeme vodou do 1 l. V troške teplej vody rozmiešame krémové prášky a za stáleho miešania ich vylejeme k vriacej šťave z kompótu. Na vychladnutý múčnik poukladáme reznou stranou polovice marhúľ a zalejeme ich ešte teplým krémom. Necháme vychladnúť a pokrájame na rezy. Povrch môžeme ešte ozdobiť vyšľahanou smotanou.

Autor: Magda Jendželovská, Sečovce

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Na spevnenie konzistencie cesta môžeme namiesto vajíčka použiť najemno zomleté ovsené vločky
  • Paradajky ľahko ošúpeme, keď ich zľahka pri stopke narežeme, sparíme horúcou vodou a vzápätí prelejeme studenou.
  • Zvädnutý petržlen dáme do teplej vody, potom je opäť čerstvý.
  • Nové zemiaky sa ľahko čistia, keď ich najprv namočíme do slanej vody.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa