Mandľové kura30

Mandľové kura

Suroviny

  • 500 g kuracích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 70-90 g mandľových lupienkov
  • 1-2 vajce
  • 1/2 chili papričky
  • 1 lyžicu petržlenovej vňate
  • olej

Náročnosť receptu

jednoduchý

88%
Dĺžka prípravy: do 30 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Kuracie prsia rozkrájané na menšie plátky jemne vyklepte, osoľte a okoreňte z oboch strán. Nechajte 10 minút odstáť. Chilli papričku zbavte zrniečok, spolu s petržlenovou vňaťou nadrobno pokrájajte a zmiešajte s mandľovými lupienkami.

Odležané plátky mäsa z oboch strán obaľte v rozšľahanom vajci a z jednej strany obalíme ochutenými mandľovými lupienkami. Obalenou stranou položte do panvice a pomaly opečete na rozpálenom oleji. Potom mäso obráťte a opečte z druhej strany. Podávajte so zemiakmi a varenými fazuľovými strukmi.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Mäso pred dusením alebo pečením najprv na horúcom tuku zo všetkých strán opečieme. Na povrchu sa zrazia bielkoviny, uzavrú sa póry a šťava zostane v mäse - neuniká pri dusení alebo pečení.
  • Mäso na rezne alebo bifteky, ktoré kúpime v polotovaroch a budeme ho upravovať až na druhý deň, dobre potrieme rozpusteným maslom a uschováme v chlade. Plátky mäsa neoschnú a budú krehké.
  • Pokiaľ chcete mať pekne zlatistú a chrumkavú kožku na pečenom kurčati, zmiešajte v miske trochu piva s lyžicou medu a kura touto zmesou potierajte počas pečenia.
  • Pečené mäso bude mať krajšiu farbu, keď ho pred pečením podlejeme lyžicou mlieka.
  • Mäso z hydiny bude šťavnatejšie, ako ho pred pečením pokvapkáte citrónovou šťavou
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa