Mandarínkové rezy45

Mandarínkové rezy

Suroviny

  • 5 vajec
  • 150 g krupicového cukru
  • 100 g vlašských orechov
  • 100 g polohrubej múky
  • 1 balíček kypriaceho prášku
  • 500 ml smotany na šľahanie
  • práškový cukor
  • čerstvé mandarínky na ozdobu
  • Na mandarínkový krém: 250 ml mlieka
  • 1 veľká plechovka mandarínok
  • 40 g Zlatého klasu
  • 150 g práškového cukru
  • 100 g masla
  • 500 g jemného tučného tvarohu

Náročnosť receptu

jednoduchý

93%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Najskôr pripravte mandarínkový krém: Do hrnca vlejte 200 ml mlieka a polovicu mandarínok rozmixovaných na pyré. Dajte zohriať pod bod varu. Do druhej misy dajte zvyšné mlieko, Zlatý klas, cukor a dobre rozmiešajte. Postupne a za stáleho miešania zalejte horúcim mliekom, vráťte do hrnca a uvarte hustý puding. Potom pridajte maslo a miešajte, kým sa celkom neroztopí. Hotový krém prikryte fóliou, aby sa na ňom nevytvorila koža, a nechajte celkom vychladnúť. Zatiaľ upečte korpus: Vajcia s cukrom vyšľahajte do peny. Ručne vmiešajte múku, orechy a kypriaci prášok. Hmotu rovnomerne rozprestrite na plech 28 x 38 cm vystlaný papierom na pečenie. Pečte v rúre vyhriatej na 180 °C asi 30 minút.

Vychladnutý krém prešľahajte a postupne doň zašľahávajte tvaroh. Potom už len ručne zamiešajte druhú polovicu mandarínok. Na vychladnutý korpus naneste krém, pekne ho rozotrite po celej ploche a dajte na 2 hodiny do chladničky. Smotanu na šľahanie vyšľahajte s lyžicou práškového cukru a veľmi jemne ju natrite na vychladený mandarínkový krém. Opäť dajte zachladiť – minimálne na hodinu. Vychladené rezy ozdobte čerstvými mandarínkami a môžete podávať.?

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Broskyňový kompót dostane jemnú korenistú chuť, ak do každého pohára pridáme 1 až 2 broskyňové kôstky.
  • Smažená cibuľka bude chrumkavejšia vtedy, keď ju pred smažením posypeme zmesou múky a papriky, alebo osolíme. Necháme chvíľku postáť a kuchynskou papierovou utierkou poutierame dosucha, alebo prebytočnú múku strasieme.
  • Ak si chcete na zimu uskladniť strukoviny, tak ku kilu suchej strukoviny vložte asi 5 až 6 bobkových listov, aby odradili škodce.
  • Na pudingu nezostane po uvarení hrubá koža, ak ešte na horúci nasypete práškový cukor. pri chladnutí zostane povrch mäkký a krémový.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa