Malokarpatská pečeň z diviny45

Malokarpatská pečeň z diviny

Suroviny

  • 600 g pečene z diviny
  • 1 kyslá smotana
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 3-4 bobuľky borievky
  • 100 ml červeného vína
  • 1 čili paprika
  • celé nové korenie
  • mleté čierne korenie
  • majoránka
  • bazalka,
  • zväzok mladej cibuľky
  • drvená rasca štipka muškátového orieška
  • olej a soľ

Náročnosť receptu

náročný

67%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 4


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Odblanenú pečeň zalejeme mliekom, pridáme nové korenie a na chladnom mieste necháme niekoľko hodín odstáť. Potom pečeň osušíme, pokrájame na plátky a na oleji z oboch strán prudko opečieme. Do vzniknutého výpeku pridáme nakrájanú cibuľu s cesnakom a za stáleho miešania speníme. Vrátime späť orestovanú pečeň, pridáme rascu, muškátový oriešok, čili papriku, čierne korenie a všetko podlejeme červeným vínom. Dochutíme rozdrvenými borievkami a dusíme kým sa šťava nezredukuje. Až teraz môžeme osoliť. Pečieň dozdobíme lyžičkou kyslej smotany a lístočkom bazalky a podávame.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Varené mäso, ktoré je určené na studené misy, musíme najprv nechať vychladnúť vo vlastnej šťave, nebude suché a bude mať dobrú chuť.
  • Mäso vyprážame v hrubostennej nádobe, aby sa pokrm pri dne nepripaľoval. Tuk najskôr dobre zohrejeme. O správnej teplote sa presvedčíme tak, že do tuku vhodíme štipku strúhanky a keď sa praží, tuk je už dostatočne horúci. 
  • Pečeň je chutnejšia, keď ju pred úpravou necháte namočenú v mlieku.
  • Vyprážané mäso nezohrievame nad parou, pretože vlhne a nie je chrumkavé. Radšej ho na troche tuku znovu zľahka opražíme.
  • Ak chcete, aby malo mäso cibuľovú príchuť, stačí cibuľu pokrájať na malé kúsky a pretlačiť v lise na cesnak.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa