Makovo-marcipánové kolieska45

Makovo-marcipánové kolieska

Suroviny

  • 200 g marcipánovej hmoty
  • 50 g práškového cukru
  • nastrúhanú kôru z polovice citróna
  • 1 bielok
  • 60 g maku
  • 40 g pomletých mandlí
  • 50 g sušených brusníc
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžicu mlieka

Náročnosť receptu

jednoduchý

83%
Dĺžka prípravy: do 45 min.
počet porcií: 12


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Marcipánovú hmotu spracujte s práškovým cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a bielkom. Nakoniec pridajte pomletý mak a mandle a vypracujte hladké cesto. Navlhčenými rukami, cesto sa veľmi lepí, z neho vytvarujte guľôčky veľkosti vlašského orecha a poukladajte ich na plech vystlaný papierom na pečenie. Rúru vyhrejte na 180/160 °C. Sušené brusnice prekrojte na polovicu a lúčovite nimi ozdobte koláčiky. Žĺtok rozšľahajte s mliekom a touto zmesou potrite koláčiky. Vložte do vyhriatej rúry a na strednej priečke pečte do zlatista.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Ak chceme mať pečivo z lístkového cesta lesklé, pred pečením ho potrieme rozšľahaným vajíčkom a tesne pred skončením pečenia ho zľahka pocukrujeme práškovým cukrom, ktorý tak na pečive trocha skaramelizuje.
  • Pri pečení torty, zákuskov, či koláčov musia mať suroviny ako múka, mlieko, tuk rovnakú teplotu.
  • Ak drobné medovníčky nebudete zdobiť polevou, potrite ich pred pečením rozšľahaným vajcom alebo osladeným mliekom či čiernou kávou.
  • Ak pri strúhaní chrenu nechceme plakať, dáme ho do mrazničky na 2 hodiny, až potom ho ošúpeme a strúhame.
  • Ak chcete, aby boli pagáče chutnejšie, použite namiesto časti múky 100 g ovsených vločiek.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa