Mäkké vianočné medovníčky45

Mäkké vianočné medovníčky

Suroviny

  • 650 g hladkej múky
  • 250 g práškového cukru
  • 250 g stuženého tuku
  • ¼ PL pomletého korenia (badyán
  • aníz
  • nové korenie
  • klinčeky – alebo perníkové korenie/
  • ¾ PL mletej škorice
  • štipka jedlej sódy
  • 4 vajcia
  • 130 g medu

Náročnosť receptu

stredne náročný

72%
Dĺžka prípravy: viac ako 45 min.
počet porcií: 6


Stiahnuť ako PDFVytlačiť ako PDF

Postup

Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme v mikroténovom vrecúšku cez noc odležať v chladničke. Na druhý deň ho vyvaľkáme a vykrajujeme formičkami. Po upečení ešte teplé potrieme rozšľahaným vajcom. Medovníčky sú hneď mäkké.

Podobné články nájdete v týždenníku Báječná ŽENA

Cennik predplatneho

Tipy a triky do kuchyne

  • Strukoviny pred varením namáčame : fazuľu a hrach cca 10 hod, šošovicu 2 – 3 hod, sóju 12 – 15 hod.
  • Ak pri zaváraní prepichnete uhorky niekoľkokrát špáradlom alebo hrubou ihlou nezostanú vo vnútri duté.
  • Nikdy neupravujte staré, popučené huby, a v chladničke ich odložte najviac na jeden deň!
  • Namiesto mandlí môžete použiť do pečiva dyňové semienka.
  • Karfiol pred varením namočíme na 10 minút do studenej vody, aby sa vyplavili drobné živočíchy.
Všetky tipy a triky do kuchyne

Podobné recepty

Poradňa